Stijging diefstal elektrische/hybride auto’s

In de eerste drie maanden van 2018 is het aantal hybride/elektrische auto’s dat gestolen is, is fors gestegen.  De auto’s van Toyota zijn voornamelijk populair, dit blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het is nog niet bekend hoe de plotselinge groei in diefstal van de hybride/elektrische auto’s is veroorzaakt. Een mogelijkheid van de groeiende diefstal is dat het criminelen is gelukt een opening te vinden in de beveiliging van de auto’s.

Bij OTUA houden wij ons druk bezig met het verzekeren van Tesla’s en dit is een trend waar wij niet blij mee zijn. Wel hebben wij veel vertrouwen in de beveiliging van Tesla’s. Om deze auto’s nog beter te beveiligen is het bij een aantal verzekeraars verplicht een tracker in te bouwen als extra beveiligingseis. Bij ons krijgt u bij de Teslaverzekering inclusief diefstaldekking van Turien de Tracker gratis. Op deze manier maken wij het de autodieven het lastig een elektrische auto te bemachtigen.