Waarom de Tesla verlengde garantie verzekering niet voordelig is?

Omdat we bij OTUA erg blij waren met de verlengde garantieverzekering voor Tesla van Allianz zijn we hier de voorwaarden van ingedoken. Na het lezen van de voorwaarden vroegen wij ons af of je kan spreken van “dekking” . Veel belangrijke onderdelen van de auto zijn uitgesloten van de dekking en dat terwijl deze verzekering aan de dure kant is. Opvallende en belangrijke uitzonderingen van de verlengde garantie verzekering zijn onder andere:

  • Accu en aandrijfeenheid;
  • Banden en wielen;
  • Het blank/glanzend metaal, plaatmetaal, bumpers, externe afwerking, versiering, lijstwerk, tapijt, stoffering, lak/verf, schokbrekers, accu (12V batterij), accu kabels, lenzen, alle lampen en lichten, glaswerk (onder andere de ruiten), wielen, interieur, afdichtingen en pakkingen (bijvoorbeeld rubbers);
  • Cabrio dak;
  • Laadkabels en adapters;
  • Sleepkosten, transportkosten, verblijfskosten, autohuur en compensatie voor gebruiksderving of vertraging bij het verkrijgen van onderdelen.

Daarnaast dekt de verzekering ook een aantal schades niet als deze wordt veroorzaakt in de volgende situaties:

  • Het slepen van de auto;
  • Het gebruik van de auto voor commerciële doeleinden (hier gelden een klein aantal uitzonderingen op).

Wij kwamen uit de voorwaarden tot de conclusie dat de Tesla verlengde garantie verzekering wel een heel beperkt deel van de onderdelen dekt. Echter wordt de auto alleen gedekt als normaal onderhoudt is uitgevoerd en er onder een bepaald aantal kilometers is gereden.

Voor een premie van rond de 2000 euro voor 2 jaar of bijna 4000 euro voor 4 jaar is dekking aan de lage kant. Wij vinden dat je niet waar voor je geld krijgt. Als we even rekenen kost normaal onderhoudt ongeveer 800 euro per jaar, in 4 jaar zijn de kosten dus al 7200 (inclusief normaal onderhoud en verzekering). Voor 7200 zal een groot deel van de reparaties kunnen worden uitgevoerd.  Wat vinden jullie van de verlengde garantieverzekering?

Hieronder vindt u de polisvoorwaarden van de verlengde garantieverzekering. Mocht u vragen hebben over deze of de Tesla autoverzekering neem dan gerust contact met ons op.