Tesla Model 3 in Amsterdam

Afgelopen week is de Model 3 van Tesla in Amsterdam gespot. Volgend jaar worden de eerste model 3’s pas in Nederland geleverd. De auto deed deze week Amsterdam aan als onderdeel van de roadtrip van de Amerikaanse-Chinese You You. Met de roadtrip wilt You You alvast het nieuwe model van Tesla laten zien aan klanten die de auto besteld hebben.

De Amerikaan maakt met zijn auto een roadtrip over heel de wereld. Dit is ook een goed statement ten aanzien van de kritiek die er vaak op elektrische auto’s is, namelijk dat je er niet mee op vakantie kan en dat deze slechts geschikt is voor woon-werk verkeer.

Wij zijn even nagegaan of het erg moeilijk is om een roadtrip te maken met de Model 3. Met de standaard uitrusting heeft de Model 3 een bereik van 350 kilometer, er is ook een model 3 te koop met een bereik van 500 kilometer. Het model met 500 kilometer bereik kan op 1 lading van Utrecht naar Parijs rijden. Met de standaard uitrusting is het ook gemakkelijk naar Parijs te rijden, met een korte stop van 30 minuten bij de supercharger zit de accu weer voor 80% vol. Nu moet er nog wel een paar kilometer worden omgereden voor een supercharger , maar het aantal superchargers neemt snel toe. Er zijn al geruchten over een extra lader in de omgeving van Amsterdam.  Tot slot is een vakantie met de elektrische auto op vakantie is ook nog eens een stuk goedkoper, de kosten voor het laden van de accu zijn veel lager dan die van fossiele brandstoffen.

Bent u van plan op vakantie te gaan met uw Tesla bekijk dan snel de kaart van supercharger en vraag ons of uw autoverzekeraar hoe het zit met dekking in het buitenland.