Eigen risico jongeren hoger
Ook bij een autoverzekering krijgt u te maken met het eigen risico: een deel van de kosten van de schade komt voor uw eigen rekening. Bij jongeren kan dit eigen risico echter veel hoger zijn dan het standaard eigen risico. Van een hoger eigen risico is vaak sprake als er schade wordt gereden door jongeren jonger dan 24 jaar. Deze situatie kan onder andere voorkomen wanneer u uw auto uitleent aan uw zoon of dochter. Wanneer na een ongeval blijkt dat uzelf niet de bestuurder was, maar uw zoon of dochter van onder de 24 jaar, keert uw autoverzekering in veel gevallen een lager bedrag voor de gemaakte schade uit.

Verschillend per autoverzekering
Niet bij elke autoverzekeraar betaalt u een verhoogd eigen risico wanneer iemand van onder de 24 jaar schade rijdt met uw auto. Dit verschilt per verzekeraar en dekking. Desondanks is deze kans toch aanzienlijk hoog, aangezien er op dit moment tientallen autoverzekeraars een verhoogd eigen risico hanteren bij jongeren onder de 24 jaar.

Hogere premie voor jongeren
Jongeren vormen voor verzekeraars een risicogroep, waardoor zij buiten een hoger eigen risico ook vaak een hogere premie betalen bij een eigen autoverzekering. Deze hogere premie is van toepassing op jongeren t/m 25 jaar. Dit omdat jongeren uit deze leeftijdscategorie relatief gezien vaker schade rijden omdat zij nog niet veel rijervaring hebben. Ook kan het zijn dat deze jongste leeftijdsgroep om deze reden geheel wordt uitgesloten door een verzekeraar. Bekijk hier tips over hoe je onder de 25 jaar kan besparen op je autoverzekeringspremie.