Wanneer u een tweede auto heeft of binnenkort een tweede auto gaat kopen, dan kan het soms voordeliger zijn om deze bij dezelfde verzekeraar onder te brengen als de eerste auto. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de autoverzekering van de eerste auto over te sluiten naar een nieuwe verzekering.

Schadevrije jaren
Houd er rekening mee dat bij het afsluiten van de verzekering van uw tweede auto de schadevrije jaren weer op 0 beginnen. De schadevrije jaren worden opgebouwd per voertuig, waardoor u de opgebouwde jaren maar één keer kunt gebruiken. Het is ook niet mogelijk om de schadevrije jaren te verdelen over de verschillende voertuigen.

Tweede gezinsautoregeling
Sommige verzekeraars kennen een tweede gezinsautoregeling. Dit houdt in dat als u beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onderbrengt, u voor de tweede auto dezelfde bonusmalus korting krijgt. Op de achtergrond bouwt u per voertuig afzonderlijk wel schadevrije jaren op.

Bestuurder
De verzekeraars hebben vaak wel een aantal voorwaarden voor het geven van de korting. Zo dient de bestuurder gelijk te zijn, of in ieder geval op hetzelfde adres te wonen. Daarbij zijn de kinderen vaak uitgesloten. Een partner mag in de meeste gevallen wel.

Overige voorwaarden
Naast de bestuurder kennen de verzekeraars ook voorwaarden op gebied van de cataloguswaarde en het schadeverleden. Zo komen voertuigen boven een bepaalde cataloguswaarde, meestal ligt dit rond de €40.000 tot €75.000, niet in aanmerking voor deze regeling. Ook mag u de afgelopen twee jaar geen schade hebben gereden.