Waar gaat de reis naar toe?
Wat u moet meenemen op vakantie is voornamelijk afhankelijk van de bestemming. Logisch is het meenemen van genoeg zonnebrand voor een zonvakantie of een paar goede schoenen voor een wandelvakantie. Naast kleding moet er ook rekening worden gehouden met de dekking van de verzekering, verplichte veiligheidsmaterialen, documenten etc.

De groene kaart
De groene kaart is het bewijs dat u verzekerd bent. Op deze kaart kunt u zien in welke landen uw auto verzekerd is, maar ook de alarmnummers bij nood en andere verzekeringsinformatie. De kaart komt in verschillende vormen voor, zo zijn er verzekeraars die deze digitaal versturen of in de vorm van een plastic kaart. De originele groene kaart is een papieren versie. De groene kaart is in een groot aantal landen niet verplicht mee te nemen in de auto, maar er zijn een aantal landen die het meenemen van de originele groene kaart wel verplicht hebben gesteld. Als landen zijn een kruis er door hebben betekend dit dat u daar niet verzekerd bent. U heeft deze originele groene kaart dus nodig als u door één van deze landen heen komt of als het uw bestemming is. Wilt u meer weten over wanneer en hoe u bent verzekerd in het buitenland dan kan u gerust contact opnemen met één van onze experts.

Veiligheidsmaterialen en flitswaarschuwingen
Als u geen boete wilt riskeren in het buitenland moet de benodigde veiligheidsmaterialen meenemen. Zo is het in Frankrijk verplicht een alcoholtest in de auto te hebben en in België een brandblusser. Voor u hebben wij hier een overzicht van de verschillende verplichtte veiligheidsaccessoires per land.

Nog iets waar u in het buitenland een boete voor kan krijgen is het hebben van een flitswaarschuwing app/systeem. Lees hier meer over.

Pechhulp buitenland
Mocht u in het buitenland pech krijgen is het goed om voordat u op vakantie gaat te controleren of en hoe u hiervoor verzekerd bent. Wij adviseren u ook graag over welke pechhulp u nodig heeft, bij vragen of als u advies nodig heeft kan u contact met ons opnemen.

Entertainment, eten en drinken
Muziek is misschien wel het belangrijkste om mee te nemen als u lang gaat rijden. Neem dus genoeg cd’s mee of zoek goede (offline) afspeellijsten om te streamen. Voor de bijrijders moet er ook entertainment zijn denk hierbij aan: boeken, magazines, kranten, offline series, spelletjes of sudoku’s

Als laatste moet u zorgen voor eten en drinken. Dit zorgt ervoor dat u wakker en alert blijft, neem daarom genoeg drinken, eten en snoepjes mee.