Autoverzekering jongeren

Jongeren tot 25 jaar hebben een hoger risico om schade te maken. Dit komt doordat zij minder rijervaring hebben. Het gevolg hiervan is dat er een extra eigen risico wordt gerekend bij schade en dat de verzekeringspremie van jongeren hoger is.  Een andere nadeel voor jongeren is dat zij nog geen of enkele schadevrije jaren hebben opgebouwd. Hierdoor hebben ze nauwelijks of geen korting op hun premie.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om er voor te zorgen dat je een lagere premie kan krijgen, hier worden de verschillende opties besproken.

Autoverzekering jongeren

Autoverzekering jongeren goedkoper met een rijstijl verzekering

Een aantal verzekeraars bieden tegenwoordig polissen waarbij je afhankelijk van je rijstijl korting krijgt. Hiervoor moet er wel apparatuur in de auto worden geïnstalleerd, maar ook zijn er rijstijlpolissen die werken met een app op de mobiele telefoon. Door de data die wordt verzamelt kan de verzekeraar zien of de rijstijl ‘goed’of ‘slecht’ is. Bij een goede rijstijl word je natuurlijk beloont, maar met een slechte rijstijl is er een kans aanwezig dat de verzekering wordt opgezegd.

Hoger eigen risico

Als je bij een beperkt of volledig casco het eigen risico verhoogt zal dit zorgen voor een lagere premie. Wanneer er echter schade wordt gemaakt aan de auto geldt er vaak op het dan al hoge eigen risico ook nog een extra bedrag voor mensen tot en met 24 jaar. Hierom moet er goed worden afgewogen of het wel verstandig is om het eigen risico te verhogen en of misschien alleen een WA verzekering voldoende is.

Minder Kilometers

Een andere factor die invloed heeft op de hoogte van de premie is het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden. Door per jaar minder kilometers te maken zal de verzekeringspremie ook lager zijn.

Kosten besparen bij autoverzekering jongeren: Carpoolen of auto huren

Een andere optie als het mogelijk is om te gaan carpoolen met anderen. Zo kan je de kosten van het gebruik van de auto delen, voor jou als eigenaar van de auto zit er nog een voordeel aan vast, je bouwt namelijk schadevrije jaren op. Let wel op dat de schadevrije jaren maar 3 jaar geldig zijn als je geen auto meer hebt.

Je kan ook nog een auto huren of lenen. Dit is handig als je af en toe een auto nodig hebt en met het openbaar vervoer naar bijvoorbeeld je werk, school of universiteit kan gaan. Bij het lenen van een auto is het verstandig om te kijken hoe deze verzekerd is voor het geval je schade rijdt. Alternatieven zijn onderweg om een leenauto all risk te kunnen verzekeren, zodat bij een ongeluk/schade het aantal schadevrije jaren niet achteruit valt, lees hier meer over de tijdelijke verzekering.