Een onafhankelijk tussenpersoon bij uw verzekeringen, ouderwets? Omdat bijna alles online kan worden afgesloten zal u zich vast afvragen wat tegenwoordig het voordeel van een tussenpersoon is. De voordelen van uw verzekeringen afsluiten bij een onafhankelijk tussenpersoon worden in deze blog besproken.

Kennis van het product

Bij onafhankelijke tussenpersonen werken mensen die kennis hebben van verzekeringen, de polisvoorwaarden en de normale valkuilen. Zij kunnen u precies aanraden welke polissen uw risico’s het beste dekken. Er werken vaak ook acceptanten die gelijk kunnen bekijken of de aanvraag voldoet aan de eisen. Een deel van de tussenpersonen heeft meerdere afdelingen waardoor er aan zakelijke en particulieren klanten zowel op schade, leven, inkomen en bancair geadviseerd kan worden.

Tussenpersoon verzekeringen

Verzekerd op maat

Mocht u moeilijk te dekken risico’s zoals bijvoorbeeld een luxe auto, een jacht of een festival hebben, dan zal de tussenpersoon samen met de verzekeraar de risico’s bespreken en kijken of er een gepaste oplossing voor u te vinden is. Voor zakelijke verzekeringen is de vraag vaak specifiek en moeten de polissen op maat worden opgesteld, dit maakt het hebben van een goed onafhankelijk tussenpersoon onmisbaar.

Klant is koning

Een onafhankelijk tussenpersoon gaat voor de klant proberen de beste verzekering te vinden. Hij kent zijn klant goed en zal goed met de verzekeraar kunnen onderhandelen voor deze klant. Hij handelt niet in het voordeel van de verzekeraar maar in die van de klant. De klant daarbij heeft nog maar één aanspreekpunt voor zijn verzekering en wordt niet meer van het kastje naar de muur gestuurd.

Geen verzekeraar

Terwijl een verzekeraar ervoor probeert zo min mogelijk risico’s te accepteren voor een hoge premie, zal de tussenpersoon kijken of de klant toch nog verzekerd kan worden. Echter moet de tussenpersoon er wel voor zorgen dat de verzekeraar zijn klanten niet teveel kost, anders zal de verzekeraar niet meer willen samenwerken.

Schadebehandeling

Een aantal tussenpersonen heeft schadebehandelaars in dienst. Voor het werk staat de schadebehandelaar in contact met schade-experts, verzekeraars en de klant. Hier beoordeeld de schadebehandelaar aan de hand van het rapport van de experts of de schade gedekt is en in welke mate.