Wanneer u een nieuwe auto aanschaft of u er al reeds één in uw bezit heeft, bent u in Nederland verplicht hiervoor een autoverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten dekking bij de autoverzekering. Uw auto moet minimaal WA verzekerd zijn, maar deze kunt u uitbreiden met een beperkt of volledig casco. Zo bent u met een WA-verzekering alleen verzekerd voor schade aan andermans auto die door u veroorzaakt is. Met de beperkt casco verzekering bent u bijvoorbeeld ook verzekerd tegen andere risico’s o.a. diefstal, ruitschade of natuurschade. De volledig casco is het meest uitgebreid en dekt ook schade aan de eigen auto die door de bestuurder zelf wordt veroorzaakt. Zie hier het overzicht van de verschillende dekkingen.

Ook de leeftijd van de auto is belangrijk met het kijken naar de dekking die het meest bij uw auto past. Bij auto’s tot en met 5 jaar is het verstandig om deze volledig casco (allrisk) te verzekeren. Auto’s tussen de 6 en 10 jaar wordt aangeraden deze WA + Beperkt casco te verzekeren. Bij de meeste auto’s vanaf 10 jaar is alleen een WA verzekering voldoende. Echter is de dagwaarde van de auto nog hoog, dan kan het verstandig zijn een andere dekking af te sluiten. Ook met oldtimers zijn er verschillende verzekeringen die u kan kiezen, de beperkt en volledig casco zijn hier anders dan bij reguliere autoverzekeringen, met OTUA kan u ook de verzekeringen vergelijken voor uw oldtimer.  Als u twijfelt over welke verzekering u moet afsluiten neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Daarnaast kunt u uw dekking aanvullen bij de autoverzekering . Zo heeft u onder andere de keuze uit een schadeverzekering voor inzittenden (SVI), een ongevallenverzekering voor inzittenden (OVI), een no-claimbescherming en een rechtsbijstandsverzekering. In het menu vindt u meer informatie over alle autoverzekeringen en eventuele aanvullende dekkingen.