Nieuwwaarderegeling

Nieuwwaarderegeling
Bij de aanschaf van een nieuwe auto wordt er bij het afsluiten van een autoverzekering vaak gekozen voor een WA-verzekering met volledig casco (allrisk). Met deze verzekering zorgt de nieuwwaarderegeling ervoor dat u bij total loss schade de nieuwwaarde van uw auto krijgt uitgekeerd. Dit bedrag moet voldoende zijn om dezelfde auto opnieuw te kunnen kopen op dat moment. Het bedrag kan dus iets lager uitvallen dan bij uw eerste aanschaf.

Let op dat deze regeling alleen geldt als u de eerste eigenaar van de auto bent. Als u bijvoorbeeld een showroommodel die op kenteken staat zou kopen betekent dit dat de regeling op deze auto niet op van toepassing is. Nog een beperking die de verzekeraar stelt is een maximale waarde van de auto, dit is te vinden in de polisvoorwaarden, er zijn grote verschillen in de maximale waarden die de verzekeraars stellen.

De nieuwwaarderegeling is enkel in de periode van toepassing waarvoor u deze regeling heeft afgesloten. Hierna telt namelijk de dagwaarde en deze kan een stuk lager uitvallen. Dit maakt het belangrijk om te kijken hoe lang deze periode bij uw verzekering is en of deze misschien verlengt kan worden. Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de voor u beste optie, neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Voor tweedehands auto’s geldt geen nieuwwaarderegeling, maar is er een aanschafwaarderegeling af te sluiten.

Nieuwwaarderegeling per autoverzekeraar verschillend
Elke autoverzekeraar hanteert andere polisvoorwaarden. Zo is het per verzekeraar verschillend hoelang de nieuwwaarderegeling geldig is en zijn de premies zeer uiteenlopend. Veel autoverzekeraars hebben een nieuwwaarderegeling van 1 jaar, maar in enkele gevallen is deze regeling te verlengen in ruil voor een hogere premie. Bekijk daarom bij het afsluiten van een autoverzekering altijd eerst goed alle voorwaarden.

Ook hebben sommige verzekeraars de regeling als optioneel en moet dit extra worden gekozen.