Pechhulp
Wanneer u met pech langs de weg zo snel mogelijk geholpen wilt worden, is het verstandig om van tevoren pechhulp af te sluiten. Deze dekking kunt u afsluiten bij bijvoorbeeld de wegenwacht van de ANWB, maar u kunt u hiervoor ook aanvullend verzekeren bij uw auto- of reisverzekering. Er zijn verschillende soorten pechhulp. Zo kunt u kiezen voor pechhulp enkel in Nederland, maar ook voor in het buitenland. Daarnaast kunt u meerdere auto’s tegelijk verzekeren voor pechhulp en zijn er dekkingen waarbij vervangende autoservice wordt aangeboden.

Autoverzekering
Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u bij een aantal autoverzekeraars als aanvullende dekking voor pechhulp kiezen. Dit kost u in de meeste gevallen maar een paar euro extra per maand. Voordeel van een autoverzekering met aanvullende pechhulpdekking is dat u deze per direct weer kunt stopzetten bij het verkopen van uw auto.

Losse pechhulp
U kunt in plaats van voor een aanvullende dekking op uw autoverzekering er ook voor kiezen om een losse pechhulp af te sluiten bij een pechhulpspecialist zoals onder andere de Allianz, de wegenwacht van de ANWB, Blij dat ik rij, Centraal Beheer Achmea of Route Mobiel. Een voordeel van het los afsluiten van een pechhulpverzekering is dat u opnieuw kunt beginnen met het vergelijken van de dekkingen, zonder dat u al vast zit aan een autoverzekering. U heeft dus meer keuze uit verschillende pechhulpdekkingen dan wanneer u deze aanvullende dekking direct bij uw autoverzekering afsluit. Bij het verkopen van uw auto moet u erop letten dat de losse pechhulp niet altijd per direct kan worden opgezegd. Zo kan het ook maandelijks of zelfs jaarlijks pas opzegbaar zijn.

 

Buitenland
De genoemde pechhulpverzekeringen gelden enkel bij pech langs de weg in Nederland. Wanneer u ook in het buitenland hiervoor verzekerd wilt zijn moet u uw pechhulpverzekering uitbreiden met een buitenlanddekking. Het is ook mogelijk om dit via uw reisverzekering te regelen.

Nieuwe auto
Bij de aanschaf van een nieuwe auto moet u uw pechhulp zelf over laten zetten op het nieuwe kenteken. Bij verkoop van uw auto kan in overleg de pechhulp meestal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Wilt u uw pechhulpdekking opzeggen, dan kan dit bij uw verzekeraar vaak telefonisch en/of schriftelijk. Uw verzekeraar zal dan vragen naar onder andere het kenteken en uw polisnummer (of lidmaatschapsnummer).